Fryse plommer?

Syltetøy, pai, saft, supper og annet spiselig laget av hagens frukt og grønt.
Post Reply
User avatar
Janne
Posts: 273
Joined: 14 Jun 2006, 12:15
Location: Sande i Vestfold
Contact:

Post by Janne »

Hei!

Går det å fryse plommer hele?

Janne
-en nyskjerrig nybegynner (H4)
Janne

Vestfold (H4)
User avatar
Arne i Skien
Posts: 636
Joined: 28 Feb 2006, 05:21
Location: Skien - verdens navle -
Contact:

Post by Arne i Skien »

Det går helt fint.Har selv gjordt det og lagde siden syltetøy og hetvin av dem!!
http://hagenpaakleiva.net/ :oops:
Ann
Posts: 236
Joined: 27 Feb 2006, 17:26

Post by Ann »

Jeg syns også det er helt greit å fryse plommer hele. Da kan jeg ta opp noen håndfulle, tine dem sakt, varme dem opp og ta ut steinene og lage syltetøy (veldig kjapt!) flere ganger i løpet av vinteren. Eller bare varme noen og ha som dessert med is utover den kalde årsiden.

-----------------------------
Ann, Bergen
Mine hagelenketips
Hagedagboka mi
<b>-----------------------------</b>
Ann, Bergen
Mine hagelenketips
Hagedagboka mi
User avatar
Lene i Fredrikstad
Posts: 591
Joined: 27 Feb 2006, 22:32
Location: Fredrikstad H2-3
Contact:

Post by Lene i Fredrikstad »

Jeg synes det er litt forskjell på plommesortene.
Skinnet på victoria-plommer synes jeg er veldig surt, så jeg drar av skinnet og tar ut stenene (stenene er bitre) før jeg fryser ned det rene plommekjøttet. Så er det enkelt å bruke av rett fra fryseren.
Metode for å dra av skinnet: etpar minutter i kokende vann, og så rett over i iskaldt vann. Skinnet krøller seg av nesten av seg selv.

Hilsen Lene.
Fredrikstad H2-3
--------------------------
Planter blir kompost blir liv
blir min hage.
Mitt album
Hilsen Lene
Planter blir kompost blir liv
blir min hage.

Lenes album, Lene i Fredrikstads hagedagbok, Lenes oppskrifter
User avatar
Janne
Posts: 273
Joined: 14 Jun 2006, 12:15
Location: Sande i Vestfold
Contact:

Post by Janne »

Tusen takk for svar! Da skal jeg prøve å fryse ned noen i år. Blir de "stygge" når de tas opp? Kan de tines og serveres på fat? Dumt spørsmål kanskje..

Janne
-en nyskjerrig nybegynner (H4)
Janne

Vestfold (H4)
User avatar
Lene i Fredrikstad
Posts: 591
Joined: 27 Feb 2006, 22:32
Location: Fredrikstad H2-3
Contact:

Post by Lene i Fredrikstad »

Ja, de blir bløte - og "stygge". Jeg ville ikke servert dem alene på fat. Men der er greie å bruke i kompott, grøt eller til hjemmelaget syltetøy.
Tips: Frys ned 1 plomme, dagen etter finner du hvordan den er når den tines.

Hilsen Lene.
Fredrikstad H2-3
--------------------------
Planter blir kompost blir liv
blir min hage.
Mitt album
Hilsen Lene
Planter blir kompost blir liv
blir min hage.

Lenes album, Lene i Fredrikstads hagedagbok, Lenes oppskrifter
User avatar
Solsikka
Posts: 76
Joined: 09 Apr 2007, 11:45

Post by Solsikka »

Hvorfor ikke forvelle plommene ? Det gjorte jeg i fjor sammen med kirsebær. Det ble veldig godt til is, varmt eller bare rett fra glasset.



______________
Bak en flott hage, finnes det en brukket negl.
______________
Med jord under neglene gjør hverdagen litt mere spennende
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests