Hvordan blir bærhøsten?
Re: Hvordan blir bærhøsten?
Glemte ripsen, det BUGNER med rips! Svigermor baker en kake som inneholder rips i kremen, den er helt fantastisk enkel og frisk. Og en nydelig anledning til å bruke ripsen.
-
- Posts: 3436
- Joined: 12 Apr 2010, 18:17
- Location: UK, Midlands først. Fra nov 2016: Northumberland
Re: Hvordan blir bærhøsten?
Jeg har ikke tid til noen ting, bortsett fra det å rense blåbær, uhorvelige mengder. Det var mange ifjor, i tørken, og det er ikke færre iår, i flommen. Jeg konkluderer forsiktig at prinsen fant et climate secure blåbærfelt..
Er det noen med et bomsikker fantastisk oppkrift til blåbærkake? Det kommer folk - igjen..

Er det noen med et bomsikker fantastisk oppkrift til blåbærkake? Det kommer folk - igjen..
Re: Hvordan blir bærhøsten?
Mykje rips og solbær her og, men dei kunne ha vore større. Her var nok for turt i år og. Aronia er bitte små enno. så eg må nok fryse ned både rips og solbær. Vil ha det saman til saft. Det vert ikkje epler i år, så må ha noko saman med aroniaen. Eg har vel nok syltetøy. trur eg. Men ei ripskake vert det nok. Det ligg ei i frysen alt. Eg torer vel ikkje blande dei på ei kake? Ikkje så mange som set pris på solbær. Eg brukar same oppskrift til alle frukt eller bærkaker.
Re: Hvordan blir bærhøsten?
Inger: Jeg har brukt solbær i smuldrepai servert med is til. Det ble veldig bra
Island monkey: Hva med blåbær i smuldrepai? Har ikke prøvd det selv, men rabarbra, epler og hagebær, fungerer i hvert fall fint i en smuldrepai.
Fiolina: Jeg er litt nysgjerrig på den kaka med rips i kremen.........

Island monkey: Hva med blåbær i smuldrepai? Har ikke prøvd det selv, men rabarbra, epler og hagebær, fungerer i hvert fall fint i en smuldrepai.
Fiolina: Jeg er litt nysgjerrig på den kaka med rips i kremen.........
Aud Berit
Den som kneler der fioler gror, vil oppdage mange hemmeligheter.
- ukjent -
Den som kneler der fioler gror, vil oppdage mange hemmeligheter.
- ukjent -
Re: Hvordan blir bærhøsten?
Kake med blåbær tror jeg faktisk aldri jeg har spist. Men jeg kan virkelig anbefale bløtkake med stikkelsbærsyltetøy som fyll. Dynkes den med et lite tillegg av cognac, tror jeg kanskje den blir enda bedre, men det er absolutt ikke nødvendig.
H2/H3 i hyttehagen
Re: Hvordan blir bærhøsten?
Aberf: Her kommer oppskriften: Elvebakk-kake: 3 egg, 125 g sukker, 50 g potetmel, 50 g hvetemel, 2 ts bakepulver. Strø hakkede mandler og perlesukker på toppen. Stekes 200 grader 35 minutter (det blir 20 minutter på varmluft hos meg). Del kaken og bland i rips og pisket fløte, og et lag på toppen med krem. Den blir så frisk og fin, syrlig og spiss og man orker mange stykker
Siri: Da vet jeg hva jeg skal bruke min nyinnkjøpte stikkelsbær til når de modner.
Tar gjerne en oppskrift på smuldrepai, det har jeg aldri spist.

Siri: Da vet jeg hva jeg skal bruke min nyinnkjøpte stikkelsbær til når de modner.
Tar gjerne en oppskrift på smuldrepai, det har jeg aldri spist.
Re: Hvordan blir bærhøsten?
Hvordan er det å fryse ned smuldrepai? Ta opp og sette litt på ovnen evt. m. en kremklatt - til uventede gjester.
Re: Hvordan blir bærhøsten?
Det går helt fint. Jeg bare tiner den i mikroen. Det går fortere enn å sette over kaffenorm wrote:Hvordan er det å fryse ned smuldrepai? Ta opp og sette litt på ovnen evt. m. en kremklatt - til uventede gjester.

Re: Hvordan blir bærhøsten?
Hvordan lages smuldrepai - jeg finner ikke noe oppskrift her?
Re: Hvordan blir bærhøsten?
Takk for oppskrift, fiolina
Smuldrepai er så enkel og rask å tilberede, at jeg ikke ser noe poeng i å fryse den.
SMULDREPAI
2 1/4 dl hvetemel
2 1/4 dl sukker (kan gjerne reduseres noe, litt avhengig av hva slags bær/frukt man bruker)
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Rør sammen det tørre og bland inn ett egg. Deigen blir da litt klumpete.
Dekk bunnen av en pai form med rips, solbær, blåbær, epler, rips eller hva du ønsker og har. (Bruker du rips, er det lurt å strø litt potetmel over bærene før du legger på deigen p.g.a. at den safter seg mye).
Dekk bær/frukt med den klumpete smuldredeigen.
Smelt 100 g smør som helles over deigen. La trekke noen minutter før steiking på 200 grader i 18 minutter.
Serveres helst lunken med is, vaniljesaus, kesam eller kanskje kremfløyte.

Smuldrepai er så enkel og rask å tilberede, at jeg ikke ser noe poeng i å fryse den.
SMULDREPAI
2 1/4 dl hvetemel
2 1/4 dl sukker (kan gjerne reduseres noe, litt avhengig av hva slags bær/frukt man bruker)
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Rør sammen det tørre og bland inn ett egg. Deigen blir da litt klumpete.
Dekk bunnen av en pai form med rips, solbær, blåbær, epler, rips eller hva du ønsker og har. (Bruker du rips, er det lurt å strø litt potetmel over bærene før du legger på deigen p.g.a. at den safter seg mye).
Dekk bær/frukt med den klumpete smuldredeigen.
Smelt 100 g smør som helles over deigen. La trekke noen minutter før steiking på 200 grader i 18 minutter.
Serveres helst lunken med is, vaniljesaus, kesam eller kanskje kremfløyte.
Last edited by aberf on 09 Aug 2019, 07:04, edited 2 times in total.
Aud Berit
Den som kneler der fioler gror, vil oppdage mange hemmeligheter.
- ukjent -
Den som kneler der fioler gror, vil oppdage mange hemmeligheter.
- ukjent -
Re: Hvordan blir bærhøsten?
Takk for oppskrift
Skal det ikke paideig under bærene/frukten? Denne må prøves. 


Re: Hvordan blir bærhøsten?
Fiolina, dette er ikke en ordinær pai...…
Jeg har lagt til et lite tillegg på oppskrifta om å strø litt potetmel over rips hvis de skal brukes.
Jeg har lagt til et lite tillegg på oppskrifta om å strø litt potetmel over rips hvis de skal brukes.
Aud Berit
Den som kneler der fioler gror, vil oppdage mange hemmeligheter.
- ukjent -
Den som kneler der fioler gror, vil oppdage mange hemmeligheter.
- ukjent -
Re: Hvordan blir bærhøsten?
Denne smuldrepaien, hvor stor form skal man bruke? Minste springform (husker ikke diameter)?
Det er veldig sjelden jeg spiser kake nå for tiden, og enda sjeldnere at jeg lager kake. Men denne skal jeg prøve.
Det er veldig sjelden jeg spiser kake nå for tiden, og enda sjeldnere at jeg lager kake. Men denne skal jeg prøve.
H2/H3 i hyttehagen
Re: Hvordan blir bærhøsten?
Jeg bruker samme mengde ingredienser både i 25 cm og 28 cm paiformer.
Tenker at her er det greit slingringsmonn. Laget med deig blir vel bare litt tynnere/tykkere.
Har du mindre form eller avlang form, er det bare å halvere eller redusere noe.
Hyggelig du har lyst til å prøve
Jeg har lagd den utallige ganger og i mange varianter siden jeg fikk oppskrifta for minst 15 år siden.
Har fått den servert med innførte Golden epler inni. Det ble tamt. Eplene en bruker, bør være litt syrlige.
Tenker at her er det greit slingringsmonn. Laget med deig blir vel bare litt tynnere/tykkere.
Har du mindre form eller avlang form, er det bare å halvere eller redusere noe.
Hyggelig du har lyst til å prøve

Jeg har lagd den utallige ganger og i mange varianter siden jeg fikk oppskrifta for minst 15 år siden.
Har fått den servert med innførte Golden epler inni. Det ble tamt. Eplene en bruker, bør være litt syrlige.
Aud Berit
Den som kneler der fioler gror, vil oppdage mange hemmeligheter.
- ukjent -
Den som kneler der fioler gror, vil oppdage mange hemmeligheter.
- ukjent -
Re: Hvordan blir bærhøsten?
Takk for oppskriften, Berit 
Er det noe som heter paiformer?

Er det noe som heter paiformer?
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests