Har fått meldugg på jordbær, håp? Oppdatert.

Diskusjon rundt grønnsaker, krydder, bær og frukt i hagen.
Post Reply
scrooge
Posts: 87
Joined: 09 Jun 2008, 02:43

Har fått meldugg på jordbær, håp? Oppdatert.

Post by scrooge »

Har nå skjønt at plantene har vært angrepet av meldugg i lengre tid, nå har det karakteristiske hvite belegget også begynt å vise seg. Vært perfekt vær for den, vært noen dager nå med ordentlig nordnorsk sommervær etter lengre tids drittvær, den har virkelig skutt fart.

Jeg har også funnet hvitt belegg på noen av bærene. Har klippet med hard hånd alt av blader med hvitt, det er mange rød-flekkete blad igjen uten hvitt.

Blir litt motløs etter alt arbeidet med åker og nyplanting i fjor. Er det noe som kan gjøres? Bør jeg nærmest snauklippe plantene, det er lite blad som er 100% friske? Kan bærene spises?
Last edited by scrooge on 20 Jul 2019, 22:21, edited 1 time in total.
scrooge
Posts: 87
Joined: 09 Jun 2008, 02:43

Re: Har fått meldugg på jordbær, håp?

Post by scrooge »

Årsaken er høyst sannsynlig tørke. Det har regnet en del og jeg har vannet, men duken har vært mye tettere enn forventet. Det at vann skal slippe gjennom stemmer overhodet ikke og det at man la ugressduk i bunn har bidratt til å gjøre det tørrere enn det kunne vært.

Jeg har klippet vekk blader dag etter dag, fulgt med. Blitt store mengder selv om det bare dreier seg om 42 planter. Jeg har også vannet under duken med hageslangen. Redusert avling, men har sluppet å kaste mye bær.

Det ble heldigvis ikke så ille som først fryktet.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 3 guests