Page 1 of 1

næring til eldre blomsterbed

Posted: 03 Apr 2021, 11:56
by Merkla
Hei!
Ingen grønne fingre her dessverre, men lyst og vilje til å lære mer om hagebruk. Vi har en gammel hage, som i øvrig utbyggere gjerne vil bygge blokker på, vi trives og tar vare på gamle epletrær, bærbusker med mer. Mitt spørsmål: et eldre bed med rosebusker, peoner, stauder, løk av påskeliljer, tulipaner trenger mer næring og plass. Kan jeg spa opp jord og tilføre ny pluss gjødsel? har lest om at jord skal få være i ro, ved å spa opp går det med en del løk som jeg antagelig kan plante på nytt igjen. Skal jord i blomsterbed spas opp, eller krafses litt i og gjødsles? Ser at det er trangt om plassen, så noe kan nok med fordel flyttes.
Lurer også på gjødsel, hvilken type til hva, hvor kan jeg lese mer om det?
Blir glad for svar!
merkla :)

Re: næring til eldre blomsterbed

Posted: 03 Apr 2021, 14:10
by Martin
Bruk søkeren øverst til høyre (skriv gjødsel) så kommer det opp diverse tidligere emner.

Re: næring til eldre blomsterbed

Posted: 03 Apr 2021, 16:27
by Nienna
Spa minst mulig. Det er best for mikrolivet i jorden.Tulipanløker kan du ta opp etter blomstringen og plante om. Det samme gjelder andre planter som trenger å deles og flyttes. Regenerativt hagebruk er på fremmarsj. Les litt om det. Grønne fingre trengs ikke, det har naturen. Vi kan bidra med grønne tanker:-)

Re: næring til eldre blomsterbed

Posted: 04 Apr 2021, 13:29
by aimar
Kjøp noen sekker med kugjødselkompost og legg et tynt lag på toppen hver vår. Det pleier å gjøre godt. Har du egenprodusert ugrasfri kompost, kan du godt bruke det i stedet.

Re: næring til eldre blomsterbed

Posted: 04 Apr 2021, 17:05
by Merkla
Takk for svar! :)