Hagedagen i Egersund blir festival...

Hvor hagemøter planlegges og tidligere sammenkomster oppsummeres. En fin mulighet til å bli kjent!
Post Reply
MonaHN
Posts: 253
Joined: 08 Apr 2009, 12:34
Herdighetssone: H1
Location: Sirevåg i nærheten av Egersund
Contact:

Hagedagen i Egersund blir festival...

Post by MonaHN »

Folk må holde av 1 helga i juni, hagedagen i Egersund blir søndag, og vi utvider til festival med hagevandringer og foredrag lørdag... Mer informasjon kommer her når vi har ringt alle hage-eierne, foredragsholdere og utstillere: http://www.hagedagen.no/ Med andre ord, denne helgen bør tilbringes i okka by;o)
toveve
Posts: 383
Joined: 25 Mar 2007, 07:24

Re: Hagedagen i Egersund blir festival...

Post by toveve »

:-)Moro at dere også skal ha festival :-) Gleder meg til å se programmet :-)
Tove
Nordre Land
MonaHN
Posts: 253
Joined: 08 Apr 2009, 12:34
Herdighetssone: H1
Location: Sirevåg i nærheten av Egersund
Contact:

Re: Hagedagen i Egersund blir festival...

Post by MonaHN »

Da har Hølland gård, Egeli hageservice, sørvetsplanter, EBT s plantesalg og planteliste.net sagt ja til å komme på markedet søndag... Bjarne, MonaHN, Oddny Nodland Havsø, Myra McÅsly, Arnhild Håland, Willy Mæland, Inge Høines og Elsebjørg Terland sagt ja til å åpne hagene sine lørdag... Mer nyheter følger så snart vi får de... Nyhetstrømmen kan følges her: https://www.facebook.com/hagedagen :D
Det er mange vi har vært i kontakt med som trenger litt mer enn 1 dags betenkningstid så mer nyheter kommer helt sikkert
aiaus
Posts: 250
Joined: 09 Nov 2006, 21:08
Herdighetssone: H1

Re: Hagedagen i Egersund blir festival...

Post by aiaus »

Dette blir skøy . Håper på å komme nedover. :D
MonaHN
Posts: 253
Joined: 08 Apr 2009, 12:34
Herdighetssone: H1
Location: Sirevåg i nærheten av Egersund
Contact:

Re: Hagedagen i Egersund blir festival...

Post by MonaHN »

Foreløpig program Hagefestivalen 1/6 -2/6 2013

Lørdag 1 juni er det åpne hager (10-17) og foredrag (18-20.30):

Vi har lagt opp 2 ruter, en begynner eller ender om dere vil på Hidra.

Rute 1:
Det er 2 åpne hager på Hidra:
*Myra Mc Åsly har samlet på planter lenge og har en fantastisk hage som er vel verd turen. Hun har blant annet en ”liten nett” (ironi) hagedam med ørret i og plass til robåt, og har masse planter vi ellers ikke har prøvd her i landet. Myra er fra Skottland og har testet ut en del planter vi her i Norge har regnet for ikke å være herdige nok. Hun har webalbum: picasaweb.google.com/mcaasly.

*Anne Grethe Ulland holder også til på Hidra og har sagt ja til å åpne hagen sin. Hagen er bygget oppå en fjellknaus. Hun har blant annet masse rhododendron, en stor gammel trepion som blomstrer godt+++

Man fortsetter så til Hovsherad hvor Inge har åpen hage:
*Inge Høines har en allsidig hage med hovedfokus på stauder. Han driver salg av stauder og sommerblomster.

Videre reiser en til Egersund hvor en kan velge om man vil besøke
*Oddny Nodland Havsø: Hun har en vanlig villahage midt i Havsøyne i Egersund. Hun driver stadige ommøbleringer. Hagen er i en romantisk stil i rosa og hvitt. https://www.facebook.com/pages/Oddnys-h ... 1943074170

*Arnhild Håland: Hun har en stor hage med blant annet en gedigen Gunnera. Hun samler på fuchsia og det er en hage som bugner av blomster. Maksimalistisk stil, masse blomster, men Arnhild er ikke så opptatt av navn.

*EBT plantegård: De har en anseelig mengde forskjellige stauder i hagen sin. Denne hagen minner mer om park enn villahage om en ser på størrelsen. De driver også med salg og har en del snacks til salgs.

Rute 2:
Den andre ruten begynner hos Bjarne Oddane på Kverneland.
*Bjarne Oddane samler på woodlandplanter, arisaema, cypripedium, hepatica, trillium osv. Har du et skyggefullt område i hagen du ikke helt vet hva du kan plante i er hagen til Bjarne et vell av inspirasjon. Så fortsetter vi langs fv 44 til Nærbø.

*Line Mingar og Benjamin Walker en stor flott hage med mye spennende løsninger og masse glassdekor… (Mingar Walker Glassblåseri).
NB! Her vil Jonny Helgesen holde foredrag om Clematis ca kl 13. Det er nok lurt å ta med en liten campingstol til dette foredraget om man vil sitte;o) Så fortsetter ruten sørover.

*Mona Hvesser Nygård sin hage på Sirevåg. Dette er en vanlig villahage på ca 1 mål som rommer masse liljer, pioner og iris. Mona har i mange år samlet på duftende planter. Mona har importert planter selv i flere år og har en del planter du ikke finner andre steder her i landet. Denne hagen deles imidlertid med 2 aktive barn, så det er ikke noen prydhage i vanlig forstand. Mona kan snakke om alt i hagen, vise frem hvordan en tar stiklinger/ formerer liljer og svarer gjerne på spørsmål. Monas hage er stengt mellom 12.30 og 14.30 da hun og vil få med seg foredraget til Jonny Helgesen.

Videre reiser en til Egersund hvor en kan velge om man vil besøke
*Oddny Nodland Havsø: Hun har en vanlig villahage midt i Havsøyne i Egersund. Hun driver stadige ommøbleringer. Hagen er i en romantisk stil i rosa og hvitt. https://www.facebook.com/pages/Oddnys-h ... 1943074170

*Arnhild Håland: Hun har en stor hage med blant annet en gedigen Gunnera. Hun samler på fuchsia og det er en hage som bugner av blomster. Maksimalistisk stil, masse blomster.

*EBT plantegård: De har en anseelig mengde forskjellige stauder i hagen sin. Denne hagen minner mer om park enn villahage om en ser på størrelsen. De driver også med salg og har en del snacks til salgs.Kl 18 samles vi for foredrag oppe hos EBT plantegård.
Her vil Gunn M. H. Apeland holde foredrag om kortreist mat. Ting du kan dyrke i egen hage. Det er enklere enn du tror!
Hun snakker litt om jordkultur, oppal og stell av matnyttige og dekorative grønnsaker. Bilder og beskrivelser.

Ca 19.30 overtar Martin Ystenes. Han vil snakke om litt uvanlige busker og trær til små og mellomstore hager. En liten advarsel, du blir ganske sikkert fristet til å bli med hageselskapet på bussturen til Ødegård helgen etter…

Hos EBTs plantegård er det og planteutsalg, så det er mulig å handle litt.

Det vil bli krevet 50 kr i inngangspenger pr foredrag for å betale foredragsholderne og betale reiseutgiftene deres.

Søndag 2 juni blir det marked i og rundt byteltet fra 12-16.
Foreløpig liste over boder /stander:
Mingar Walker; glassblåsere, glass til inne og utebruk inspirert av hageliv
Klara Pil: pildekorasjoner
Planteliste.net: mye uvanlige planter du ikke får kjøpt andre steder. I fjor tok de imot bestillinger på planter de tok med til markedet.
Hølland Gård: sommerblomster og sammenplantinger
Sørvestplanter: cypripedium, trillium, anemonnella +++
EBT plantegård: sommerblomster og stauder
Egeli AS: hageservice
Willy Mæland: stauder, busker, liljer sommerblomster+++
Larsens Planter: rhododendron+++
Planteklubben for grønnsaker
Gardengirl: fantastiske hageklær med god passform, slitesterke og lettvaskede klær du blir glad i.
Blomen hageplanlegging
Kvelland vineyard; http://www.vineyard.thompsen.no/
Hageselskapet har kafe så det er mulig å få seg en kopp kaffe og noe å bite i.
Hageselskapet har og stand for barna hvor de kan få lage egne oppsatser i bytte mot en liten sum.
Hageselskapet har som vanlig loppemarked på planter medlemmene donerer, ikke glem dette under våropprydning i bedene! Alt blir mottatt med takk.

I tillegg jobbes det med å få tak i noen som selger obelisker, plantestøtter og metalldekor til hagen, og noen som driver med vann i hagen, dam, fisk og lignende.

Dette blir en knallkjekke helg! Det er selvsagt mulig å delta på deler av arrangementet, om en ikke har mulighet til å delta på alt.

Jeg har blitt gjort oppmerksom på at hotellet er fullt, men det er campinghytter å få leid på Tengs (etpar km fra sentrum), motellrom på Bens kafe på Helleland (15 min kjøring, men kun 800 kr natten har jeg blitt fortalt) og Sirevåg kurs og konferansesenter ligger idyllisk til helt nede ved vannkanten(dog ca 25 min kjøring til Egersund sentrum). Gi beskjed om dere trenger noen hjelp.
toveve
Posts: 383
Joined: 25 Mar 2007, 07:24

Re: Hagedagen i Egersund blir festival...

Post by toveve »

Nå nærmer det seg Hagefestivalen i Egersund med stormskritt. Førstkommende helg braker det løs!
Mange spennende hager å besøke og tre spennende foredrag på lørdag. Og hagedagen på søndag inneholdre mange spennende stands.

Gå ikke glipp av denne happeningen.

Vi Nordre Land Hagelag ønsker Egersund hagelag lykke til med arrangementet :)
Tove
Nordre Land
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest