frostvakt

Om veksthus, hagestuer, vekstrom, utstyr, metoder, osv.
Post Reply
dengladeamatør
Posts: 492
Joined: 22 Apr 2012, 19:37
Herdighetssone: H1

frostvakt

Post by dengladeamatør »

Hei. Jeg trenger en frostvakt til drivhuset (28 kvadratmeter). Målet er å forlenge tomat- og agurksesongen en måned hver vår og høst. Noen som har en god å anbefale - evt tips til hva jeg bør se etter? (har null erfaring på området). Bor i sone 1.
orm
Posts: 779
Joined: 03 Oct 2009, 14:24
Herdighetssone: H4
Location: Oslo

Re: frostvakt

Post by orm »

Ser ut som både Clas Ohlson og Biltema har. Er uskker på om disse passer i drivhus.Willab garden har m. vifte noe som sikkert er lurt da varmen blir jevnere fordelt. Vil tro de fleste som selger drivhus har slike. Disse har termostat som du kan regulere til ønsket temperatur, men ser at en av disse bare er på 200W. Det kan nok bli snaut til f.eks. tomater når drivhuset er så stort. Sikrest å kjøpe noe som er beregnet for drivhus da denne jo må tåle vannsprut. Tror også at de er frittstående og m. ledning m. støpsel. Fikk selv tak i en vanlig vifteovn i en elektrisk forretning. Denne skulle tåle vannsprut og har termostat. Den brukes bare som backup i tilfelle det skulle skje noe m. gulvvarmen, men nå har jeg bare et lite drivhus.
dengladeamatør
Posts: 492
Joined: 22 Apr 2012, 19:37
Herdighetssone: H1

Re: frostvakt

Post by dengladeamatør »

Hei - og takk for svar. Jeg ble litt lei de kalde nettene nå i vår - jeg bærer inn hver kveld og ut i drivhuset hver morgen - og hadde i overkant mange planter å bære på... - så jeg kjøpte en drivhusvarmer med digital termostat fra grønt fokus. Veldig grei. Litt dyr, men da stoler jeg også mer på den, kjenner jeg. I tillegg satte jeg inn en oljeovn de kaldeste nettene. Det har fungert bra.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests