Rapport fra Hagen på Kleiva

Emner om alt som har med saker og ting som en har i hagen å gjøre, men som ikke hører hjemme under noen andre fora i denne kategorien.
User avatar
Arne i Skien
Posts: 636
Joined: 28 Feb 2006, 05:21
Location: Skien - verdens navle -
Contact:

Re: Rapport fra Hagen på Kleiva

Post by Arne i Skien »

Jeg tilsetter også Jam i syltetøy/gele med stevia..... det blir litt "rart" men,godt nok for meg sjøl :wink:
Inger E
Posts: 5916
Joined: 27 Feb 2006, 20:46
Location: Kjeller

Re: Rapport fra Hagen på Kleiva

Post by Inger E »

Takk, Arne. Eg får prøve i det små for han som treng det :wink: Er no ikkje sikkert det fell i smak, må vite.
User avatar
Arne i Skien
Posts: 636
Joined: 28 Feb 2006, 05:21
Location: Skien - verdens navle -
Contact:

Re: Rapport fra Hagen på Kleiva

Post by Arne i Skien »

Geleen med stevia ble blass og uklar,men god på smak!
Regnet siler ned,skulle ha høstet nyper til likør...det for vente.Eplesafting er igang med saftkoker,4 l sellerikremsuppe er klar for fryseren og urtetørkeren står å "forpester" med urtesaltet etter oppskrift fra Lene i Fredrikstad.Uff,har gått tom for små norgesglass og enda er det ting som skal lages Bla a skal grønne tomater sursyltes og gresskar skal syltes,må ta meg en tur til Søstrene Grene : http://www.grenes.dk/no/04_om_soestrene_no.asp- der har de små glass til under 10 kr.
OG alle georginene er i kjelleren takket være makkeren som er lærer og har høstferie :wink: Søndag skal alle utemøblene inn under tak
User avatar
Arne i Skien
Posts: 636
Joined: 28 Feb 2006, 05:21
Location: Skien - verdens navle -
Contact:

Re: Rapport fra Hagen på Kleiva

Post by Arne i Skien »

Nå har jeg laget sorbet av banan og bær fra hagen-de ble god begge sortene - neste blir parfait av fløte/eggeplommer og vanliljestang.Da er menyen til fest den 7. snart i boks : det blir Jordskokksuppe , Farsefylt lammelår(beiner ut låret og fyller med godt krydret farse og syr det hele sammen med hyssing)og selvfølgelig hjemmelaget is av forskjellige sorter til dessert.Det er invitert 16,men ser ut til "bare" å bli 11 eller 12.
Skal knekk/klippe stengelen av jordskokkene i helga og få inn noen bøtter skokk for oppbevaring i sandjord i kjelleren.
sortedrage
Posts: 290
Joined: 05 Apr 2007, 15:34

Re: Rapport fra Hagen på Kleiva

Post by sortedrage »

Utrolig spennende alt du driver med,høres ut til at mye smaker godt også... :D
User avatar
Arne i Skien
Posts: 636
Joined: 28 Feb 2006, 05:21
Location: Skien - verdens navle -
Contact:

Re: Rapport fra Hagen på Kleiva

Post by Arne i Skien »

Ufrivillig hjemmeværende,men likevel sprek nok til å få gjordt litt ;)
User avatar
Siri K
Posts: 3174
Joined: 28 Feb 2006, 17:39
Herdighetssone: H4
Location: Oslo

Re: Rapport fra Hagen på Kleiva

Post by Siri K »

Fint det, jeg er ellers imponert over innsatsen. :)

Selv synes jeg det er tøft nok å få tørka krydderet i år, men det har vel sine årsaker det og...
H3/H4 i hyttehagen
Torill K
Posts: 839
Joined: 19 Feb 2008, 23:14
Location: Gjøvik

Re: Rapport fra Hagen på Kleiva

Post by Torill K »

Tenk å ha slik arbeidslyst når en attpåtil ikke er bra .
Jeg har også problemer med tørking av urter i høst . Jeg skylder på alt regnet som har vært :?
sortedrage
Posts: 290
Joined: 05 Apr 2007, 15:34

Re: Rapport fra Hagen på Kleiva

Post by sortedrage »

Skylde på været gjør jeg også - da tida kom for å plukke inn humleblomster var det regn hver eneste dag!
De henger ute enda... :x
tove
Posts: 667
Joined: 01 Mar 2006, 11:06

Re: Rapport fra Hagen på Kleiva

Post by tove »

Hvordan gjør du når du søter ting med stevia. I gele og i andre ting?

Jeg skulle gjerne vite litt om det for her må (han) vi spise lite sukker og stevia var godt for sukkersyke, leste jeg.

Hilsener Tove
User avatar
Arne i Skien
Posts: 636
Joined: 28 Feb 2006, 05:21
Location: Skien - verdens navle -
Contact:

Re: Rapport fra Hagen på Kleiva

Post by Arne i Skien »

Tørkede steviablader,knuses og tilsetter bær til syltetøy , 2 kg bær , 2 store ss tørket steviablader eller 2 ts pulver og 1 pakke syltepulver.Litt tørket stevia til ett beger pisket fløt gir god krem
Last edited by Arne i Skien on 21 Nov 2008, 00:42, edited 2 times in total.
tove
Posts: 667
Joined: 01 Mar 2006, 11:06

Re: Rapport fra Hagen på Kleiva

Post by tove »

Takk skal du ha, Arne. Min stevia er forholdsvis ung. Ca 30 cm høy. Har toppet den for en stund siden.

Nå skal jeg tørke blader og prøve f.eks pisket krem med stevia. Supert

Hilsen Tove
tove
Posts: 667
Joined: 01 Mar 2006, 11:06

Re: Rapport fra Hagen på Kleiva

Post by tove »

Hei Arne,

Jeg tror jeg må spørre: Hvordan tørker du stevia-blader?

Hilsen Tove
User avatar
Arne i Skien
Posts: 636
Joined: 28 Feb 2006, 05:21
Location: Skien - verdens navle -
Contact:

Re: Rapport fra Hagen på Kleiva

Post by Arne i Skien »

Jeg har en urtetørker,men det går bra å tørke i stekovnen også - 50 grader med døra på gløtt(ei tresleiv i åpningen).
tove
Posts: 667
Joined: 01 Mar 2006, 11:06

Re: Rapport fra Hagen på Kleiva

Post by tove »

Takk for tipset. Når planten min blir litt større skal jeg sette igang.
Hilsen Tove
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests