Staude-overvintring i bøtter?

Spørsmål angående roser, stauder, løk- og knollvekster, sommerblomster, fjellhage, klatreplanter og andre planter som pryder hagen.
Post Reply
User avatar
Viola
Posts: 822
Joined: 26 May 2006, 18:29
Location: Nesodden

Staude-overvintring i bøtter?

Post by Viola »

Pga gravemaskin som har gravd seg igjennom hagen har jeg måttet redde noen digre og veldig kjære stauder, de står jordslått i store bøtter. Hosta, juleroser og div annet. Jeg har overvintret småstauder/avleggere i potter tidligere, men disse er jo så store, så jeg lurer på hva som er best, prøve å finne et ventested i jorda, eller la dem bli i bøttene. De blir vel bare dyttet opp av bakken av telen hvis jeg planter dem så sent? Det er så vanskelig å velge mellom pest og kolera, hva er verst... :roll:
Hilsen Viola
Rosa Leander
Posts: 483
Joined: 18 Feb 2007, 18:36

Re: Staude-overvintring i bøtter?

Post by Rosa Leander »

Det kan gå greitt å overvintre dei i potter, men eg ville ha funne ein ventestad i hagen (eg har god plass). Ofte har eg brukt komposthaugen som ventestad, eller eg har sett plantene oppå jorda og lagt eit tjukt lag av halvkompostert plengras o.l. over rotklumpen.
Rosa Leander
User avatar
Siri K
Posts: 3174
Joined: 28 Feb 2006, 17:39
Herdighetssone: H4
Location: Oslo

Re: Staude-overvintring i bøtter?

Post by Siri K »

Det høres smart ut! :)

Det er vel noe biologisk aktivitet i det halvkomposterte, sånn at det utvikles litt varme, om det ikke blir sprengkaldt over lang tid.
H3/H4 i hyttehagen
Nienna
Posts: 636
Joined: 11 Nov 2011, 20:32
Herdighetssone: H2

Re: Staude-overvintring i bøtter?

Post by Nienna »

Jeg har overvintret store stauder i kompost. La litt jord rundt rotklumpen, pluss noe gammel fiberduk og masse løv. Det gikk helt fint :)
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 5 guests